Ca la Romana | S’obre la borsa de docents interins per tot l’any
17178
post-template-default,single,single-post,postid-17178,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

S’obre la borsa de docents interins per tot l’any

S’obre la borsa de docents interins per tot l’any

Educació canvia la regulació de la borsa de personal docent interí per facilitar l’accés i les substitucions. A partir de l’1 d’abril del 2019 estarà oberta tot l’any, els candidats podran incorporar-s’hi en tot moment, un cop obtinguin el títol de grau de Magisteri o el màster de secundària al mes de juny.

Els canvis anunciats pel Departament d’Educació inclouen altres novetats
Mèrits qualitatius per als professors

S’incorpora com a mèrit l’experiència en educació no docent, o estar acreditat com a director o monitor d’educació en el lleure. Es valora també haver accedit al grau de mestre i al màster de secundària a través d’una prova d’aptitud personal, la PAP. L’expedient acadèmic tindrà en compte també el coneixement de llengües estrangeres curriculars i d’altres.
Compromís d’acabar el màster de formació del professorat

La resolució publicada aquest dijous manté en peu la possibilitat d’accedir a la borsa als graduats matriculats en el màster de secundària que no l’hagin acabat, però es comprometin a fer-ho abans del 2022. Mentre hi hagi dèficit de professors, sobretot en especialitats com català, castellà, matemàtiques o informàtica, la mesura seguirà vigent

Nova aplicació per accedir a la borsa

Els candidats s’inscriuran a través d’una nova aplicació informàtica que permetrà consultar en tot moment l’estat de la tramitació, comprovar la documentació pendent o autogestionar la disponibilitat, sense haver-la de justificar, com fins ara. La flexibilització de l’accés a la borsa era una petició del professorat de fa temps.
Les vacants s’actualitzaran cada 15 dies

A partir d’ara, els Serveis Territorials actualitzaran les llistes de les especialitats vacants cada 15 dies i no anualment, com fins ara. La informació es publicarà al web del Departament d’Educació i a les dels Serveis Territorials.

 

Els canvis anunciats pel Departament d’Educació pretenen adaptar la borsa de treball dels docents a les necessitats reals del sistema i estimular la incorporació de nous docents procedents d’altres àmbits professionals. La incorporació a l’àmbit docent es podrà fer de manera immediata i sense haver d’esperar que s’obri cap convocatòria.

Tota la informació sobre la borsa en aquest enllaç