Ca la Romana | Sala d’Art Jove. Convocatòries: ART JOVE
16600
post-template-default,single,single-post,postid-16600,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Sala d’Art Jove. Convocatòries: ART JOVE

Sala d’Art Jove. Convocatòries: ART JOVE

L’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya presenta la convocatòria Art Jove per a desenvolupar projectes en el marc de la Sala d’Art Jove al llarg de l’any 2019.

Es diferencien tres apartats:

  • Premis Art Jove per a la producció de projectes en les modalitats creació, investigació, edició, intervenció en l’àmbit de la natura i el paisatge i intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial.
  • Beques Art Jove per a la mediació en residència i per la mediació en educació. 
  • Beques Art Jove d’intercanvi internacional.

Premis ART JOVE: Producció

Els Premis Art Jove per a la producció de projectes té per objectiu facilitar el desenvolupament de projectes de creació en arts visuals.

Es plantegen cinc modalitats especialitzades: creació, investigació, edició, intervenció en l’àmbit museístic i patrimonial i intervenció en l’àmbit de la natura i el paisatge. Algunes d’aquestes es desenvolupen amb la col·laboració d’altres institucions del context català, com són MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Centre d’Art La Panera, Lo Pati Centre d’Art de Terres de l’Ebre, i el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Cadascun dels projectes només es pot presentar a un sola modalitat.
Així mateix, tots els projectes seleccionats podran rebre el suport d’Hangar,Centre de Producció d’Arts Visuals pel que fa a recursos i assessorament en la producció.

ART JOVE: Mediació

Les Beques Art Jove Mediació tenen per objectiu facilitar el desenvolupament de processos experimentals en relació amb la mediació i l’educació en arts visuals.

Es plantegen dos àmbits d’actuació: d’una banda, projectes de mediació en residència, destinats a formar un equip de treball per a la idea i el desenvolupament de la programació de la Sala d’Art Jove 2019; d’altra banda, projectes d’educació, que s’han de desenvolupar amb la col·laboració d’ACVIC, Centre d’Arts Contemporànies.

ART JOVE Intercanvi Internacional

Les Beques Art Jove d’Intercanvi Internacional tenen per objectiu realitzar una estada formativa a Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) de Gant, Bèlgica per un període d’un mes.

HISK és un centre de referència a nivell europeu pel que fa a la formació de joves artistes. El centre s’articula a l’entorn d’un programa de consideració post-acadèmica en arts visuals i audiovisuals, especialitzat en innovació i recerca.

Les Beques Art Jove d’Intercanvi Internacional permeten fer una estada d’un mes al centre HISK, on els artistes seleccionats disposaran d’un espai de treball i rebran el feedback de professorat visitant –artistes, comissaris, teòrics de diferents procedències que desenvolupen al centre conferències, tallers, grups de lectura, així com visites d’estudi als artistes.

Els artistes seleccionats disposaran d’un espai d’allotjament, un espai de treball, l’accés a recursos de producció del centre i participaran del programa oficial de formació de HISK durant l’estada.

Període de presentació de propostes

El període per presentar la documentació relativa a les totes les convocatòries de la Sala d’Art Jove, Premis Art Jove Producció, Beques Art Jove Mediació i Beques Art Jove Intercanvi Internacional, finalitza el dilluns 22 d’octubre a les 14 h.ç

La documentació es pot presentar de dues maneres: presencialment, a través del Registre General de l’Agència Catalana de la Joventut, o bé a través de tramitació electrònica.

En cas de presentació presencial, s’ha de fer arribar la sol·licitud al Registre General de l’Agència Catalana de la Joventut (C. Calàbria, 147, BCN) o a qualsevol de les oficines al territori de la Direcció General de Joventut. Es poden presentar les sol·licituds i la resta de documentació personalment o per correu postal. En els casos en què s’enviï la documentació per correu postal, el full de sol·licitud haurà de tenir el segell administratiu de l’oficina de correus. No es considera vàlid si el segell es troba en el sobre ni s’accepta cap paquet repartit per empreses de missatgeria.

Caldrà adjuntar al formulari una còpia en format digital, ja sigui mitjançant una transferència d’arxius We Transfer a l’adreça artjove.tsf@gencat.cat o mitjançant un CD, USB o DVD amb arxius en format Adobe PDF compatibles amb PC i amb un pes màxim 5Mb. També es pot adjuntar una còpia en format paper (mida A4), essent aquesta còpia en paper no obligatòria.

En cas de presentació electrònica, es podrà fer la sol·licitud a través de Tràmits gencat. Per presentar la sol·licitud electrònicament, s’admeten els sistemes de signatura electrònica avançada i segells electrònics avançats que es fonamenten en un registre fiable de la identitat d’usuaris o basats en certificats reconeguts o qualificats de signatura electrònica. Concretament, s’admeten els considerats en l’apartat 6.2 del Protocol d’Identificació i signatura electrònica aprovat per Ordre GRI/233/2015, de 20 de juliol, que son els següents: certificat reconegut o qualificat de signatura avançada idCAT del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya, certificat del DNI electrònic o mecanisme idCAT mòbil (imprescindible disposar de la targeta sanitària Catsalut). Conjuntament amb el formulari de sol·licitud per participar a la convocatòria les persones interessades cal presentar la documentació específica del projecte, resum de la trajectòria acadèmica i artística i statement, la documentació gràfica i textual de projectes recents a través d’una transferència d’arxius We Transfer a l’adreça artjove.tsf@gencat.cat

Sessions informatives / Consultes

El dimecres 3 d’octubre de 10 a 14 h i de 16h a 19h l’equip gestor de Sala d’Art Jove atendrà les consultes pel que fa a les diferents convocatòries.

Així mateix, al llarg del termini de la convocatòria, podeu posar-vos en contacte amb l’equip de la Sala d’Art Jove per a resoldre dubtes per mitjà del correu electrònic artjove.bsf@gencat.cat  o bé per telèfon 93 483 83 61.

Més informació

Sala d’Art Jove
Direcció General de Joventut
Carrer de Calàbria, 147
08015 Barcelona
Tel. 93 483 83 61
A/e: artjove.tsf@gencat.cat

Webs:
jove.cat/salartjove

Font i més informació: Jove.cat