Ca la Romana | PREINSCRIPCIONS 2018-2019
16254
post-template-default,single,single-post,postid-16254,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

PREINSCRIPCIONS 2018-2019

PREINSCRIPCIONS 2018-2019

Informació de la Preinscripció curs 2018-2019.

Dates de la preinscripció

Els terminis de presentació de sol·licituds previstos són els següents:

– Del 4 al 16 d’abril, per als ensenyaments professionals de música i dansa.

– Del 13 al 24 d’abril, per al segon cicle d’educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria.

– Del 15 d’abril al 4 de juny, per als cicles d’animació en circ i de tècniques d’actuació teatral.

– Del 30 d’abril al 11 de maig, per a les llars d’infants. Els ajuntaments que tenen delegades les competències en relació a les llars d’infants poden establir un calendari propi; per tant, en aquests casos, caldrà consultar-los.

– Del 8 de maig al 6 de juny, per als ensenyaments esportius (primer període).

– Del 14 al 24 de maig, per al batxillerat, els cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny.

– Del 14 al 25 de maig, per als programes de formació i inserció.

– Del 29 de maig al 7 de juny, per als cicles de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny.

– Del 18 al 26 de juny, per als ensenyaments d’educació d’adults.

– Del 2 al 6 de juliol, per al curs de formació específic per a l’accés a cicles de grau mitjà, excepte els que s’imparteixen en centres de formació d’adults que segueixen el seu calendari.

– Del 3 al 6 de setembre, per als cursos extensius i per al primer període de cursos intensius i flexibilitzats de les escoles oficials d’idiomes.

Principals novetats

Ensenyaments obligatoris

Es redueix el calendari de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. Aquest calendari respon als canvis organitzatius següents:

  • El Departament redueix el calendari del procés gairebé un mes, d’acord amb la demanda reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa.
  • Aquest endarreriment facilitarà que un major nombre d’alumnes nouvinguts o que es trobin situacions de canvis, per exemple de domicili, puguin participar en el procés de preinscripció de forma ordinària.

Ensenyaments postobligatoris

Enguany s’incorpora, com a novetat, la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d’FP, amb la qual s’elimina la preinscripció en paper, com a primer pas en el repte de l’Administració electrònica i l’entrada necessària en el procés de preinscripció.

Els tècnics de formació professional que vulguin accedir a un cicle de grau superior de formació professional, participen en la preinscripció per la via d’accés 2. Els tècnics de formació professional que a més acreditin formació relacionada amb l’accés a cicles de grau superior podran accedir també per la via 2, amb prioritat respecte els anteriors.