Ca la Romana | INSCRIPCIONS PROVES CERTIFICATS DE CATALÀ
17060
post-template-default,single,single-post,postid-17060,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

INSCRIPCIONS PROVES CERTIFICATS DE CATALÀ

INSCRIPCIONS PROVES CERTIFICATS DE CATALÀ

El 28 de gener es va obrir el termini per inscriure’s a les proves per obtenir els certificats de llengua catalana en qualsevol dels cinc nivells que s’ofereixen i romandrà oberta fins al 13 de febrer.

Aquests certificats acrediten el grau de coneixement de català oral i escrit a efectes d’aprenentatge de la llengua, laborals (tant a l’administració pública com al món socioeconòmic), acadèmics o per interès personal.

Les proves estan obertes a qualsevol persona de més de 16 anys i no cal tenir cap titulació acadèmica prèvia per fer-les.

A Catalunya, els exàmens es faran a Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. També hi haurà proves a Fraga i a Perpinyà.

La convocatòria de 2019 és la tercera des de la publicació de la nova Gramàtica de la llengua catalana de l’IEC. Tenint en compte el període de transitorietat de quatre anys per aplicar la norma, en la correcció dels textos de l’àrea d’expressió escrita es consideraran adequades tant les solucions anteriors com les actuals. En les àrees de gramàtica o ús de la llengua, no es demanaran aspectes que hagin sofert un canvi de validesa normativa.

Dates d’examen
La data de la prova escrita és única per a tothom. La data, l’hora i el lloc de les proves orals es comuniquen el dia de la prova escrita en el local d’examen.

  • Certificat de nivell bàsic (A2), 1 de juny
  • Certificat de nivell elemental (B1), 15 de juny
  • Certificat de nivell intermedi (B2), 4 de maig
  • Certificat de nivell de suficiència (C1), 25 de maig
  • Certificat de nivell superior (C2), 11 de maig

Taxes
La inscripció té una taxa de 22,05 euros per als nivells A2, B1 i B2, i de 53,05 euros per als nivells C1 i C2 (antic nivell D). Consulteu les bonificacions disponibles per fer la sol·licitud per internet (10% de descompte) i per a famílies monoparentals i nombroses.

Les persones que estan a l’atur i no cobren prestacions i les que estan jubilades tenen dret a exempció de taxes.

Font i més informació