Ca la Romana | Mobilitat Internacional
15839
page-template-default,page,page-id-15839,page-child,parent-pageid-15520,qode-quick-links-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

MOBILITAT INTERNACIONAL

Aquí hi trobareu tota la informació relacionada amb la Mobilitat internacional, des de poder estudiar, fer pràctiques, voluntariat o treballar a l’estranger. Viatjar i fer projectes a altres països sempre aporta experiències enriquidores, des de conèixer noves cultures, idiomes, mètodes educatius o del treball. Per qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb nosaltres!

ESTUDIAR A L’ESTRANGER

ESO I BATXILLERAT

Si estàs pensant de fer un curs acadèmic a l’estranger, ho pots fer per lliure o contactant amb una agència. Ho hauràs de tramitar un any abans.

 

Per lliure cal que:

 

1. Conèixer el Sistema educatiu del país:

 

2. Consultar la taula d’equivalència per la convalidació de diplomes a la pàgina del Ministeri d’Educació

 

3. Convalidar títols. A partir de 4t d’ESO cal convalidar el teu curs a Espanya.

 

 

A través d’agència

Pots buscar agències a través de AECAE (Agrupació Educativa de Cursos Acadèmics a l’Estranger).

 

 

Alternativa

Els programes escolars d’AFS Intercultural també et donen la possibilitat d’anar a un centre escolar de caràcter públic. Cal tenir entre 15 i 18 anys. Més informació.

 

 

Batxillerat Internacional

Destinataris: alumnes de 16 a 19 anys, amb l’obtenció d’aquest títol pots entrar a universitat i escoles tècniques sense fer la selectivitat. Més informació.

 

 

Beques per cursar ESO o Batxillerat a l’estranger

FORMACIÓ PROFESSIONAL

Si vols cursar un CF a l’estranger, pots visitar aquestes pàgines amb la informació dels sistemes educatius i les formacions oficials a diferents països:

 

Formació professional DUAL

Es combina formació en el centre educatiu i activitat a l’empresa. L’organització Bridge4Mobility ofereix beques per a titulats a cicles formatius per anar a cursar FP Dual remunerada a Alemanya i obtenir doble titulació. El programa és B4MAZUBI.

 

Beques ERASMUS+ per Formació Professional

Els centres educatius poden tenir convenis de col·laboració amb altres centres europeus i/o empreses. Poden oferir fer les pràctiques o un semestre en altres països. Més informació

UNIVERSITAT

Pots fer la carrera a l’estranger o bé, participar a un programa com Erasmus, per cursar un curs o semestre a una universitat estrangera.

 

Si vols marxar per lliure a començar una carrera a l’estranger o continuar estudis, hauràs de cercar universitats i tenir en compte els criteris d’elecció, homologació i el sistema educatiu.

 

ERASMUS+ Grau universitari

Cal gestionar realitzar un semestre o curs acadèmic a l’estranger a través de la universitat o escola d’origen i la universitat de destí. El programa et proporciona un ajut econòmic. Pots completar la beca Erasmus amb la MOBINT, que ofereix la Generalitat de Catalunya. Cal tenir nivell B2 d’una de les terceres llengües establertes al sistema universitari de Catalunya per demanar-la.

PROGRAMES PROPIS Grau universitaris

Cada universitat pot tenir convenis bilaterals amb altres universitats de països de fora d’Europa. Cal que contactis amb l’Oficina de Relacions exteriors de la teva universitat.

 

 

Al Portal Ploteus hi ha informació sobre estudiants, persones que busquen feina, treballadors, orientadors i professors sobre estudiar a Europa.

MÀSTERS I DOCTORATS

Erasmus Mundus Joint Master Degrees

 

Programa que ofereix beques per a realitzar màsters i doctorats que s’imparteixin conjuntament entre dues o més universitats. Els màsters consten de 2 cursos acadèmics, en finalitzar s’obté una titulació conjunta d’Erasmus Mundus. Informació.

 

Pots sol·licitar les beques Erasmus Mundus pel cost de la matrícula i transport.

TREBALLAR A L’ESTRANGER

Existeixen diferents tipus de feines que es poden realitzar a l’estanger, per tal de conèixer cultures, idiomes o passar les vacances fora del país.

 

 

XARXA EURES (European Employment Services)

És una xarxa integrada a tots els serveis públics d’ocupació dels països de l’espai econòmic europeu. Funciona com una oficina de treball, tenen diferents ofertes i programes d’ajudes econòmiques per facilitat la mobilitat als treballadors/es. Més informació.

 

 

EL MONCAT

Portal català amb informació operativa sobre característiques i tràmits bàsics per residir i treballar en altres països del món. Més informació.

Tipus de feines:

 

 

Es poden realitzar feines qualificades o no qualificades a l’estranger.

Els sectors de l’agricultura, l’hostaleria o de Serveis, no requereixen titulacions professionals però sí un coneixement de l’idioma.

Per realitzar feines qualificades es demana més exigència, amb requisits com estudis superiors, experiència laboral o un nivell alt de l’idioma que es parli al país de destí. Segurament, caldrà l’homologació de títols.

 

 

Au Pair

Fer d’au-pair és viure temporalment a un país estranger tenint cura d’infants d’una família i ajudar a les tasques domèstiques. A canvi, es té assegurada la manutenció, l’allotjament i un sou. Cal tenir entre 17 i 30 anys, cal signar un contracte per estar donat d’alta a la seguretat social, cal estar-s’hi un mínim de 6 mesos, però a l’estiu pot ser de 3.

Per fer d’au-pair es pot buscar la família per compte propi, utilitzant bases de dades de feines més populars, com aquest exemple.

També es pot gestionar per agència, hi ha diferents entitats que proporcionen documentació i tràmits per realitzar l’estada. Les agències han de formar part de la Internacional Au-Pair Association (IAPA) per assegurar-nos que tot és legal.

PRÀCTIQUES A L’ESTRANGER

TLN Mobilicat

És un projecte impulsat per la Generalitat de Catalunya i finançat pel Fons Social Europeu a través del programa Garantia Juvenil. Cal estar inscrit com a beneficiari de Garantia Juvenil. Més informació.

Ofereix:

  • Formació en idiomes i tallers de preparació intercultural
  • Experiència laboral no remunerada en el sector elegit
  • Allotjament, viatge d’anada i tornada, assegurança i manutenció
  • Seguiment i tutorització personalitzada.

 

EURODISSEA

Pràctiques professionals remunerades, de 3 a 7 mesos per joves europeus de 18  30-32 anys, amb coneixements de la llengua del país escollit, inscrits al SOC i en situació d’atur o treball precari. Més informació.

 

 

ERASMUS + FOR TRAINEESHIPS

Pràctiques a través de la universitat per estudiants de grau o recent titulats, de 2 a 12 mesos. Es poden realitzar a la Unió Europea, als països integrats en l’Espai Econòmic Europeu i els països associats d’Europa Central i Oriental, i Turquia. Més informació.

 

BEQUES PER FER PRÀCTIQUES:

EMPRENEDORIA

Erasmus Entrepreneurs

Consisteix en una estada de 3 mesos perquè els nous emprenedors aprenguin a dirigir el seu negoci a través de l’experiència amb un empresari d’acollida.

Requisits: màxim 3 anys de vida del negoci i un pla d’empresa elaborat.

Més informació.

VOLUNTARIAT INTERNACIONAL

CAMPS DE TREBALL INTERNACIONALS

Són estades a l’estranger de voluntariat i lleure per joves de tot el món a partir de 14 anys. Es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la col·laboració en projectes, tasques de servei a la comunitat, ja sigui en educació, natura, patrimoni, festivals o arqueologia.

Tota la informació a COCAT i SCI-CAT.

 

CAMPS DE SOLIDARITAT

Són estades solidàries de 3 mesos a 1 any per joves a partir de 18 o 21 anys. Es proposen des de diferents ONGs per fer vacances solidàries amb poblacions de països del sud. Existeixen diferents ONGs, entre altres:

 

SERVEI DE VOLUNTARIAT EUROPEU

A través d’Erasmus+ es poden realitzar estades de 3 mesos a 1 any per a joves de 17 a 30 anys, com a experiència d’aprenentatge en l’àmbit d’educació no formal. Es poden realitzar projectes de diferents temàtiques: cultura, esports, joventut, provisions socials, patrimoni cultural, art, protecció civil, medi ambient, cooperació per al desenvolupament, etc. L’estada inclou formació abans de la sortida i a l’arribada i avaluacions periòdiques.

Més informació: Jove.cat.

 

Per altra banda, també es poden realitzar voluntariats per lliure, aquí enllacem diferents xarxes d’intercanvi:

  • Workaway: intercanvis de feina amb allotjament i manutenció
  • HelpX: llistes de granges, residències, cases de pagès, etc.
  • WWOOF: granges que busquen voluntaris a canvi de menjar i allotjament.
  • Hacesfalta: voluntariat a través de ONGs, també hi ha feines remunerades.