Ca la Romana | Convocades oposicions a 5.005 places de cossos docents
17003
post-template-default,single,single-post,postid-17003,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Convocades oposicions a 5.005 places de cossos docents

Convocades oposicions a 5.005 places de cossos docents

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha fet pública la convocatòria de concurs oposició de 5.005 places per a l’ingrés als cossos docents per aquest 2019.

Per primera vegada, s’invertirà l’ordre de les dues parts del procés de selecció. Els candidats hauran de presentar primer la programació i la unitat didàctica, i els que en surtin seleccionats, faran la prova pràctica i el temari. Aquesta mesura ha estat acordada amb els sindicats a la mesa sectorial.

L’objectiu és identificar als aspirants que reflecteixen els conceptes de competències bàsiques i de qualitat pedagògica, més enllà de l’estricta memorització.

Amb la convocatòria s’estabilitzaran molts llocs de treball del professorat, es milloraran les condicions laborals dels interins i alhora es millorarà la qualitat del sistema. Es vol reduir la interinitat del voltant del 34%, fins a un 8% o 10%.

Calendari

  • Presentació de sol·licituds: del 16 de gener al 4 de febrer de 2019.
  • Llista provisional d’admesos i exclosos: finals de febrer.
  • Llista definitiva d’admesos i exclosos: segona quinzena de maig.
  • Procediment selectiu: començarà a mitjans de juny i acabarà abans del 31 d’octubre.

Els aspirants seleccionats obtindran destinació provisional com a funcionaris en pràctiques a l’inici del curs 2020-2021.

La convocatòria serà d’accés lliure, per als aspirants que no són funcionaris de carrera de cap cos docent.

Cos de mestres
Hauran de disposar del títol de Mestre, de la diplomatura de Professor d’Educació General Bàsica o Mestre d’Ensenyament Primari, o del títol de grau corresponent.

Cos de secundària
Hauran de disposar del títol de doctorat, llicenciatura, enginyeria o arquitectura, o el títol de grau corresponent o altres títols equivalents a l’efecte de la docència, i la formació pedagògica i didàctica.

Cos de professors tècnics d’FP
Hauran d’acreditar el títol de diplomatura universitària, enginyeria tècnica, arquitectura tècnica, o el títol de grau corresponent o altres títols equivalents a l’efecte de la docència, i també la formació pedagògica i didàctica.

Enllaç per a més informació i sol·licitar inscripció