Ca la Romana | CANVIS EN ELS PREUS DE MATRÍCULA D’ESTUDIS UNIVERSITARIS PER ESTUDIANTS AMB RENDES BAIXES
16039
post-template-default,single,single-post,postid-16039,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

CANVIS EN ELS PREUS DE MATRÍCULA D’ESTUDIS UNIVERSITARIS PER ESTUDIANTS AMB RENDES BAIXES

El Govern ha aprovat el decret corresponent que afecta els preus dels serveis acadèmics i complementaris dels ensenyament que presten les universitats públiques catalanes i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per al pròxim curs, després de rebre el vistiplau de la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), integrada pels rectors i els presidents dels consells socials de les universitats.

El decret de preus públics universitaris per al curs 2017-2018 estableix que els estudiants dels trams de renda més baixos paguin només un 20% del preu de la matrícula dels estudis de grau, d’acord amb la proposta presentada.

El nou decret aplica una nova reducció del 30%, que se suma a la bonificació ja existent. Concretament, s’estableix una rebaixa total del cost que assumeixen els estudiants del 80% per a les rendes del tram 1 i del 70% per a les rendes del tram 2 del sistema de tarifació social.

Gràcies al decret aprovat pel Govern es potencia el sistema català de tarifació social dels estudis universitaris i es dona compliment al mandat del Parlament recollit en l’esmena de la llei d’acompanyament als pressupostos de la Generalitat d’enguany. Així, amb la nova rebaixa del 30% els estudiants dels trams 1 i 2 de renda s’estalvien en el cas d’un curs de grau estàndard de 60 crèdits una quantitat d’entre 452 i 712 euros a l’any en funció del coeficient d’estructura docent del títol:

D’aquesta forma, un estudi de coeficient A –com ara Dret o Turisme- costarà un total de 303 euros per a un estudiant que se situï en el tram 1 de renda, i 455 euros si pertany al tram 2. En el cas del coeficient B (Comunicació Audiovisual, Psicologia…), el curs sencer serà de 429 euros per al tram 1 i de 645 euros per al tram 2. Per últim, els estudiants amb rendes de tram 1 pagaran 475 euros per un grau de coeficient C (Medicina o Ciències Biomèdiques), mentre que per als estudiants del tram 2 el preu serà de 712 euros, tant com s’estalvien respecte al curs passat.

Amb aquesta nova rebaixa del 30% per als trams més baixos, els estudiants del tram 1 només pagaran un 5% del cost total dels estudis. Mentre que per als estudiants del tram 2, el cost dels estudis que assumeixen se situa en el 7,5%. De mitjana, els estudiants catalans paguen el 19% del cost total dels estudis universitaris, el 81% restant l’assumeix l’Administració.

Font: Barcelonès Jove