Ca la Romana | Activitat pel DIA INTERNACIONAL DE L’EDUCACIÓ AMBIENTAL
17006
post-template-default,single,single-post,postid-17006,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Activitat pel DIA INTERNACIONAL DE L’EDUCACIÓ AMBIENTAL

Activitat pel DIA INTERNACIONAL DE L’EDUCACIÓ AMBIENTAL

Coincidint amb la celebració del dia internacional de l’educació ambiental l’Associació La Sorellona us proposa una activitat a Caldes per la creació d’un nou espai aquàtic de petites dimensions però de gran interès per a la biodiversitat a la finca en custòdia de l’entitat, Mas Ascarnó, prop de l’estació de Renfe de Caldes.

L’activitat es realitzarà el proper dissabte dia 26 de gener durant el matí.

Primer de tot es posarà en context la jornada explicant els valors naturals que tenen les basses i perquè és important que en un mateix espai hi hagi diferents tipus de punts d’aigua. Un cop fet això la idea és, mitjançant eines d’horta, enfondir fins on es pugui una àrea d’uns 15-20 metres quadrats que s’inunda quan plou molt (ara està sec) per tal de que quan torni a ploure i s’empleni, l’aigua aguanti més temps. Aquest fet afavorirà que els amfibis i altra fauna aquàtica pugui reproduir-s’hi a la primavera i/o tardor. Amb la creació d’aquest petit punt d’aigua també s’afavorirà la vegetació d’ambients humits, la qual és força escassa ja que cada dia hi ha menys espais humits ben conservats. Alhora també es plantaran arbusts per donar ombra a la bassa i refugi a la fauna, i arrencarem plantes invasores per tal de que no colonitzin el prat adjacent. En definitiva, es continuarà amb la millora i transformació d’aquest espai per tal de que en el futur sigui un indret ple de vida!

També hi haurà esmorzar i beure per a tothom!

Dissabte dia 26 de gener a les 9h a l’estació de Renfe de Caldes de Malavella. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia a voluntariat@sorellona.org . Hi ha places limitades!