Ca la Romana | 25N DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA I SEXISTA
16912
post-template-default,single,single-post,postid-16912,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

25N DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA I SEXISTA

25N DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA I SEXISTA

En motiu del 25N, amb la intenció de treballar-ho tot l’any, us deixem un seguit d’enllaços i recursos que es poden utilitzar pels més petits o grans per educar en contra les violències masclistes o sexistes:

Recursos dels centres educatius:

El Departament porta a terme un conjunt d’actuacions i de recursos basats en els pilars de l’escola inclusiva, en la coeducació, en la igualtat de drets, en l’equitat, en els valors i en el respecte a la diferència, com a eix fonamental en la prevenció de la violència masclista.
Curs de prevenció de la violència masclista en l’àmbit educatiu. Materials formatius de lliure accés per donar a conèixer el marc conceptual i legal de la violència masclista, facilitar-ne la detecció i dotar d’eines per la prevenció, detecció i intervenció per al seu abordatge en l’àmbit educatiu.
Projecte de Convivència (PdC). Coeducació. En el marc del Projecte de convivència, dins de l’apartat de Coeducació, el Departament d’Ensenyament ofereix aquesta aplicació on els centres poden fer la diagnosi del centre en matèria de coeducació, conèixer les propostes d’actuació i accedir als recursos necessaris per dur-la a terme.
Coeducació. Recursos en gestió de conflictes i prevenció de violència masclista. S’ofereixen recursos pedagògics sobre coeducació per promoure l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe i prevenir la violència masclista.
Programa Estimar no fa mal: materials de sensibilització adreçats a personal docent. L’Institut Català de les Dones ha elaborat aquest material per ajudar a desenvolupar actuacions preventives de caràcter pedagògic o formatiu encaminades a evitar o reduir la incidència de la violència masclista.
Pam a pam. Coeduquem. Material didàctic per al professorat del cicle formatiu de grau superior d’Educació infantil.

Si coneixeu més recursos interessants que ens hem deixat, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a calaromana@caldesdemalavella.cat