Ca la Romana | 16è Concurs de Microliteratura de Caldes de Malavella
17032
post-template-default,single,single-post,postid-17032,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

16è Concurs de Microliteratura de Caldes de Malavella

16è Concurs de Microliteratura de Caldes de Malavella

El Premi de Microliteratura de Caldes arriba a la seva setzena edició. Aquesta vegada, seguint la mateixa voluntat de sempre per reivindicar persones lligades al món de l’art i de la cultura que hagin estat vinculades de prop amb la nostra població, el dediquem a l’artista plàstica Carme Raurich i Saba.

Aquesta dona fou una magnífica escultora catalana nascuda a Caldes de Malavella que va viure al llarg de més de trenta anys a la referida població abans de marxar cap a l’Argentina.

La paraula clau que han de contenir els textos literaris que es presentin al concurs d’aquest any és “ROQUES” que precisament és el mot que dóna nom al carrer de les Roques de Caldes de Malavella on l’escultora insigne va néixer i viure els anys que va residir a Catalunya. Podran utilitzar el mot substantiu en qualsevol de les seves accepcions i en forma de plural que és com es denomina aquest carrer tant popular de la vila que connectava l’inici de la rambla Recolons i el Balneari Soler amb el puig de les Muleres, al capdamunt, ja fora vila, seguint l’antic camí de Llagostera, vers al cementiri.

BASES DEL CONCURS:

1. Per a textos de creació literària (conte, relat, aforisme, poesia, bonsai de paper), escrits en català i d’una extensió no superior a 300 paraules. Han de ser originals i inèdits. Com a màxim es podrà presentar una obra.

2. Els textos són de tema lliure, però han de contenir el mot clau per a l’edició d’aquest any que és “ROQUES” en homenatge i recordatori a l’artista caldenca Carme Raurich i Saba.

3. Tres categories:
A. Infantil (de 9 a 12 anys).
B. Juvenil (de 13 a 17 anys).
C. Adults (a partir de 18 anys).

4. Premis:
A. 8 premis per a la categoria infantil: lots llibres per valor de 100 € (4 primers premis) i de 75 € (4 accèssits).
B. 3 premis per a la categoria juvenil (13 a 17 anys): lots llibres per valor de 120 €.
C. 2 premis per a la categoria d’adults: 250 € per al millor text i 200 € per al millor text d’àmbit local.
Tots els lots de llibres s’hauran d’anar a recollir a les llibreries del poble abans del 31 de maig.

5. Les obres s’han d’enviar, abans del 4 d’abril, a la Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia, c. Llibertat, 6 · 17455 Caldes de Malavella, o per correu electrònic a biblioteca@caldesdemalavella.cat.

6. El format dels textos ha de ser DIN A-4, escrit amb ordinador per una cara. En la categoria infantil els textos es podran presentar de forma manuscrita. Als originals no podrà constar el nom de l’autor i hi haurà d’aparèixer un
pseudònim. Caldrà adjuntar-hi un sobre tancat, a la part exterior del qual figurarà el títol del treball, el pseudònim i la categoria en què participa. A dins del sobre hi constaran les dades personals de l’autor (nom i cognoms,  adreça, telèfon, data de naixement…). Si el text es tramet per correu electrònic cal que els treballs estiguin en un arxiu adjunt de Word sense les dades personals i amb pseudònim; les dades personals es faran constar en el cos del missatge.

7. El jurat estarà format per persones vinculades al món de les lletres i al món de l’ensenyament. La composició del jurat es farà pública el dia del veredicte. La presentació de treballs al concurs pressuposa l’acceptació de les bases.

Tríptic informatiu: Tripticconcursmicroliteratura
Per a més informació:
Àrea de Cultura de l’Ajuntament
de Caldes de Malavella
Tel. 972 47 00 05 · Ext. 2028
a/e cultura@caldesdemalavella.cat
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia
Tel. 972 47 23 50
a/e biblioteca@caldesdemalavella.cat