14 Dec, 2017
Text Size

Pati Obert

 

Des de l'any 2016, s'engega el PATI OBERT a l'Escola Sant Esteve! Aquest any 2017, el Pati Obert serà del 5 de maig al 3 de desembre, i es tancarà durant el mes d'agost.

El pati està obert els divendres, dissabtes i diumenges de 17h a 20h, per a fer-hi tot tipus d'activitats, de forma gratuïta. El monitor/a de lleure dinamitza activitats esportives, recreatives o tallers, però també s'hi pot realitzar joc lliure.

L'espai està obert a tothom sense distinció d'edat.

Les normes d'ús de l'espai les podeu trobar en aquest enllaç.

 

Per què un projecte de Pati Obert?

El pati obert neix en el marc del Pla Local de Joventut 2016-2019 on es proposa crear un projecte de forment de la cohesió social, la participació i la oferta d'oci i activitats de lleure al municipi. A més, actualment, es veu reforçat amb els objectius del projecte d'Educació de Carrer redactat l'any 2014, que estableix la necessitat de fomentar la dinamització juvenil fora del propi equipament municipal, utilitzant altres espais públics.

Després d'una demanda explícita de l'Escola Sant Esteve d'ús de les instal·lacions fora de l'horari escolar, es confirma la necessitat d'oferir un servei que dinamitzi un espai públic, i que permeti a nivell intergeneracional participar activament d'un espai d'educació no formal.

El plantejament per l'any 2016, va ser oferir el servei en caps de setmana i avaluar, a través d'indicatius, la seva incidència i rebuda entre els habitants de Caldes.

Després d'avaluar el projecte, es va determinar que va tenir molt bona rebuda entre els ciutadans del municipi i es converteix en un projecte anual de l'Àrea de Joventut, tornant-se a realitzar aquest any 2017. A nivell de dades, durant el 2016, hi van participar una mitja de 20 - 60 persones, d'edats compreses entre 9 i 16 anys majoritàriament, i es van realitzar tot tipus d'activitats.

L'objectiu de les properes edicions del Pati Obert és arribar a diferents col·lectius d'edats i que es converteixi en un espai de cohesió social intergeneracional del municipi a travès de l'educació en el lleure.