14 Dec, 2017
Text Size

Grup construcció Skate Park

 

La iniciativa de construir una pista d’skate al municipi sorgeix en el marc del projecte de Participació a l’Aula impulsat per l’Àrea de Joventut. Aquest projecte, que es va iniciar el curs 2012-2013, té com a finalitat promoure espais de participació juvenil entre els joves que estudien a l’Institut de Caldes. A través de la realització de tallers dinàmics, els joves han d’elaborar una proposta d’activitat i/o projecte de manera participativa.

Un grup de joves de tercer d’ESO va decidir elaborar una proposta per tal de sol·licitar a l’Ajuntament la construcció d’una pista d’Skate. En les sessions que s’organitzen a l’Institut es faciliten les eines per tal que els joves desenvolupin la seva proposta, per tal de tirar endavant la seva idea els joves han de continuar treballant fora del centre.

Aquest grup va decidir obrir la seva proposta a altres joves del municipi interessats i va sol·licitar suport a l’Àrea de Joventut per tal poder fer arribar la proposta a l’Ajuntament. Des d'aleshores, joves i Ajuntament estan treballant de manera conjunta en el projecte de construcció d’una pista d’skate al municipi.

 

NOTÍCIES 2016

El diumenge 22 de maig a les 17h, el grup impulsor de l'Skatepark amb el suport de l'Àrea de Joventut, vam organitzar una jornada festiva on un professional del grafit ens va pintar un mural a la paret! A més, DJ B4YO ens va posar música!

Aquí teniu el resultat:

Aquí teniu un vídeo de la diada! https://www.youtube.com/watch?v=BweV6w5b5a8

I més fotos:

 

NOTÍCIES 2015

Després de mesos de treball en la ubicació i la forma dels mòduls, el novembre del 2015 s'acaba la construcció de l'Skatepark, amb una inversió municipal que supera els 66.000'00€.

 

Un cop acabada la construcció, es decideix inaugurar-lo el 28 de novembre amb una gran festa!
La inauguració es prepara conjuntament entre els joves impulsors de l'Skatepark i l'Àrea de Joventut, convidant a participar a esportistes per a fer exhibicions dels diferents esports que s'hi poden practicar. A més, l'alcalde i els joves fan l'acte inaugural.

 

 

Aquí teniu un recull de fotos de la Inauguració!

 

 

NOTÍCIES 2013-2014

Entrevista a Pau Serna, David Baudina i Javi Ruiz, joves que participen en el grup de treball per la construcció de la pista d’skate.

Pau Serna, David Baudina i Javi Ruiz en sortir d’una reunió a l’Espai Jove

Per què creieu que és necessari un skate park al poble? Principalment, per oferir un espai més pels joves. També per tal que aquells joves que practiquem skate o Bmx puguem fer-ho al municipi i no ens haguem de desplaçar a municipis veïns. Actualment hem de desplaçar-nos per poder patinar.

Normalment, on aneu a patinar? Per què? A Girona, Platja d’Aro o Santa Cristina d’Aro. Perquè són pistes que estan ben distribuïdes i perquè hi ha bon ambient.

Qui creieu que utilitzarà la pista d’skate? Pel que hem pogut veure als altres municipis, la gent que utilitza les pistes és molt variada. Es tendeix a pensar que només les utilitzen gent jove però també hi ha nens, famílies i adults. Gent que practica skate, bmx, que va amb patinet. També és molt comú que hi hagi gent que pinta grafits.

A vegades es relaciona de forma negativa les pistes d’skate amb pintades o grafits, què en penseu? És cert que les pistes d’skate acostumen a estar plenes de grafits. Nosaltres pensem que és positiu perquè ens agrada el grafit i també perquè aquesta vinculació fa que gent amb inquietuds diverses ens trobem en un mateix espai i compartim estones mentre gaudim dels nostres interessos. A més, ara mateix pensem que també és positiu pel municipi que hi hagi un espai en el que els joves que pinten pugui fer grafits. Per això, ens agradaria que a la pista d’skate del municipi també hi hagi un espai pels que pinten.

Us imaginàveu que arribaríeu fins aquí, quan vàreu fer la proposta a l’Institut? No estàvem gaire convençuts. Aquest projecte ha representat feina i trobades fora de l’institut i pensàvem que seria difícil fer-ho però per sort, hi ha hagut gent al grup que s’ha motivat molt i això ens ha ajudat i ens ha motivat.

Creieu que s’ha tingut en compte tot el volíeu? Sí, majoritàriament. Principalment creiem que la nostra idea ha tingut molt bona rebuda. Ara estem acabant de decidir com es farà la pista, però estem contents perquè en tot moment s’han tingut en compte les nostres propostes.

Està previst que la pista s’inauguri a finals d’aquest any o principis del següent, penseu en algun acte d’inauguració o en alguna activitat a fer? Ens agradaria poder fer una activitat per inaugurar la pista perquè la gent jove i la gent del municipi vingui i es faci seu l’espai. Alhora, més enllà de la inauguració ens agradaria anar-hi muntant activitats, per tal de promocionar l’espai. Per això tenim ganes que més gent es sumi al grup perquè portin idees i perquè puguem muntar activitats variades.

I per acabar, què diríeu a aquella gent que és reticent a la construcció de la pista? Moltes coses, principalment que és un al·licient i un espai positiu pels joves del poble. D’altra banda, l’skate és un esport, una afició molt positiva pels joves i creiem que és bo potenciar i afavorir els recursos pels joves que el practiquen.