Ca la Romana | Brigada Jove
15945
page-template-default,page,page-id-15945,page-child,parent-pageid-15518,qode-quick-links-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Brigada Jove

Què és la Brigada Jove?

Emmarcat dins el Pla Local de Joventut 2016-2019, la Brigada Jove és un projecte d’inserció laboral, la finalitat del qual és crear ocupació pels i les joves de la vila, que es va iniciar l’any 2008. Els destinataris del projecte són joves de 16 a 18/25 anys empadronats a Caldes de Malavella.

L’objectiu general de la Brigada Jove és oferir una primera experiència laboral positiva a un total de 9 joves durant la temporada d’estiu.

Actualment, s’obren dos tipus de places:

  • Peons de la Brigada Municipal: s’obren 8 places per a joves de 16 a 18 anys, de Caldes de Malavella, que no hagin treballat mai ni participat en altres edicions del projecte. Els joves es seleccionen per sorteig i treballen un mes, o juliol o agost, a 20h/setmana.
  • Auxiliar Administratiu/va a l’Oficina de Turisme: s’obre 1 plaça per a joves de 16 a 25 anys, de Caldes de Malavella, que s’estigui formant en l’àmbit de l’administració (cicles formatius mitjans o superiors) i que no tingui experiència laboral en aquest àmbit. També s’escull el o la jove per sorteig, i treballa dos mesos, juliol  i agost a 20h/setmana.

A banda de les tasques encomanades del seu lloc de treball, tots els joves participen del programa formatiu en orientació laboral que proporciona eines, recursos i canals per la cerca de feina, amb l’objectiu d’orientar els joves en el món del treball.

Les inscripcions a la Brigada Jove solen ser durant el mes de maig a l’Ajuntament, quan s’obre la convocatòria pública per les places.

Aquí teniu un vídeo dels i les joves que van participar a l’edició de l’estiu 2018 per saber-ne més!

 

Per apuntar-te a l’edició del 2019, ves a aquest enllaç on hi trobaràs tota la informació. Les inscripcions són fins el 31 de maig del 2019!

Brigada Jove 2018

Aquesta va ser la 11a edició de la Brigada Jove!

La novetat del 2018 va ser augment de mesos de contractació de l’Auxiliar Administratiu a tot l’estiu (juliol i agost), continuant amb la contractació dels 8 peons de la Brigada Jove, 4 el mes de juliol i 4 al mes d’agost.

Grup juliol:

 

Grup agost:

Brigada Jove 2017

Aquesta ha estat la 10a edició de la Brigada Jove en el nostre municipi i ha comptat amb la participació de 9 joves (5 al juliol i 4 a l’agost) i l’acompanyament d’un monitor.

Aquesta ha estat la primera edició en incorporar la figura de l’Auxiliar administratiu a la Brigada Jove. El jove ha treballat a l’Oficina de Turisme durant el mes de juliol fent tasques de suport administratives i atenció al públic.

Com cada any, els participants peons, han fet tasques de suport a la Brigada Municipal, han fet la campanya de prevenció del Mosquit Tigre, i han rebut formacions relacionades amb l’orientació laboral.

 

Grup juliol

 

Grup agost

 

Brigada Jove 2016

Aquesta ha estat la 9a edició de la Brigada Jove en el nostre municipi i ha contat amb la participació de 8 joves (4 al juliol i 4 a l’agost) i l’acompanyament d’un monitor.

Com cada any, els participants han fet tasques de suport a la Brigada Municipal, han fet la campanya de prevenció del Mosquit Tigre, i han rebut formacions relacionades amb l’orientació laboral.

En les dues avaluacions que s’han fet amb els grups, han destacat que tot i que hi havien feines dures, els hi ha agradat molt formar part del projecte, ja que han après eines i recursos per entrar al món laboral i han pogut compartir-ho amb amics del poble i el monitor, l’Eugeni, el qual ha treballat per orientar de forma personal a tots els joves.

Gràcies per aquests dos mesos i la feina feta!

 

Grup juliol

 

Grup agost

 Brigada Jove 2015

Aquest estiu ha tingut lloc la 8a edició del projecte de la Brigada Jove i s’ha contractat a 8 joves del municipi i una monitora de lleure per a realitzar tasques de suport a la Brigada d’Obres.

En aquesta edició, s’ha mantingut la formació relacionada amb la inserció laboral, des del coneixement de l’objectiu professional, la creació del currículum, el treball sobre les competències i el desenvolupament de les entrevistes de treball.

Els joves han dut a terme tasques relacionades amb la rehabilitació del mobiliari urbà del nucli i urbanitzacions, la neteja d’espais i parcs o el repartiment dels tríptics preventius del Mosquit Tigre.

Grup juliol:

Grup agost: