14 Dec, 2017
Text Size

Educació Reglada

ESO (Educació Secundària Obligatòria)


L'etapa de l'educació secundària obligatòria (ESO) té caràcter obligatori i gratuït. Comprèn 4 cursos acadèmics que s'inicien, generalment, l'any natural en què es compleixen els 12 anys i que s'acaben, normalment, als 16; amb caràcter general els alumnes tenen dret a romandre en el centre amb règim ordinari fins als 18 anys.
SES Caldes de Malavella
Avinguda Països Catalans s/n
Telèfon: 972 480 225
Pàgina web: www.xtec.cat/centres/b7008651

Batxillerat


El batxillerat és una de les opcions possibles un cop acabat l’ESO, i dura dos cursos. Et servirà per decidir si vols estudiar a la universitat o no, i en què et vols especialitzar. Actualment hi ha quatre modalitats de batxillerat: artístic, humanitats i ciències socials, ciències de la naturalesa i la salut i tecnològic.

El batxillerat va coordinat amb els estudis posteriors i els seus continguts són reconeguts a nivell europeu i per accedir al món laboral. En acabar el batxillerat, si n’heu cursat satisfactòriament qualsevol de les modalitats, obtindreu el títol de batxiller. Aleshores teniu diverses opcions:
- cursar cicles formatius professionals de grau superior
- cursar cicles formatius artístics de grau superior (amb la superació prèvia d’una prova)
- cursar estudis universitaris (sempre que supereu les proves d’accés que fixen les universitats)

Formació Professional


La formació professional capacita per a l'exercici qualificat de diverses professions i proporciona la formació necessària per adquirir la competència professional pròpia de cada títol i comprendre l'organització i les característiques del sector corresponent.

La formació professional específica s'ordena en cicles formatius que atorguen la qualificació necessària per a executar les tasques pròpies de la professió.

La durada dels cicles formatius engloba les hores lectives de formació en un centre educatiu i les hores de la formació pràctica en centres de treball que equival a un o dos cursos acadèmics.
A la pàgina web del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya trobareu més informació referent a aquesta formació.

IOC (Institut Obert de Catalunya)


L’IOC (Institut Obert de Catalunya), que depèn del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, permet estudiar a distància ensenyaments secundaris, de batxillerat i de formació professional. L’ensenyament a distància permet reprendre la formació als estudis, sense haver d’assistir presencialment a cap centre. També hi ha la possibilitat d’escollir l’horari i marcar el ritme de treball que més et convingui.


Per accedir a l’IOC cal tenir més de 18 anys i no poder accedir de manera presencial a un centre educatiu. Si tens entre 16 i 18 anys i acredites trobar-te amb alguna d’aquestes circumstàncies, també pots accedir-hi:
- Viure lluny d’un centre d’ensenyament.
- Tenir alguna discapacitat.
- Formar part de col·lectius especials: esportistes, músics.
- Altres circumstàncies que hauran de ser valorades per la direcció del centre.


L'alumnat menor de 16 anys només es podrà inscriure a l'Institut Obert de Catalunya de forma extraordinària, prèvia autorització del Departament d'Educació, mitjançant sol·licitud presentada davant de la Direcció General d'Atenció a la Comunitat Educativa.

A l'Institut Obert de Catalunya es poden seguir aquests ensenyaments reglats:
- El curs per a l’obtenció del títol de graduat en educació secundària (GES)
- Les quatre modalitats del batxillerat: artístic, ciències de la naturalesa i de la salut, humanitats i ciències socials, i tecnològic
- Cicles formatius de Formació Professional
- Curs de preparació per a les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Superior.

Per a més informació, us recomanem que us poseu en contacte amb IOC:
c/ Sardenya, 420
08025, Barcelona
Telèfon: 933 476 100
Web: http://ioc.xtec.cat/educacio/
Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.